Svijet
29

Škole u Pennsylvaniji zatvorene zbog potrage za ubicom u uniformi Vojske RS-a

Klix.ba
Škole na području Pennsylvanije zatvorene su dana zbog potrage za Ericom Matthewom Freinom koji je osumnjičen za ubistvo policajca, objavila je policija Pennsylvanije.

"Lokalni policajci regije Pocono Mountain vidjeli su muškarca obučenog u zeleno u šumi. Pogledao ih je i pobjegao. Potraga je u toku, ali niko nije pronađen", saopćeno je iz policije.

Prošlo je skoro šest sedmica otkako je Fran nestao nakon što je navodno upucao dvojicu policajaca. Jedan je preminuo, a drugi teško ranjen.

Državna policija otkrila je kapljice nalik na krv na stepenicama pod trijemom u blizini grada Cresco, no DNK analiza je pokazala da nije Freinova i da nije riječ o krvi uopće. Također, policija nema nikakvih naznaka da je Frein povrijeđen.

Tridesetjednogodišnji Frein privukao je pažnju javnosti jer je hodao ulicama obučen u uniformu Vojske RS-a. Potraga za njim pokrenuta je kada je 12. septembra pucao u policajce Bryona Dicksona koji je preminuo na mjestu i Alexa Douglassa koji je teško ranjen, u Blooming Grove na sjeveru Pennsylvanije.

Policija još nije dala informacije o mogućem motivu. Nakon pretresa njegovog stana i pregledavanja podataka sa kompjutera, utvrđeno je da je Frein ovaj napad planirao.