Samoubistvo u Južnoj Koreji
0

Skočio s nebodera nakon pada firme na berzama

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zaposlenik jedne posredničke firme u Južnoj Koreji ubio se skočivši s nebodera zbog nedavnog pada na berzama koji je nanio velike gubitke njegovim klijentima, saopćila je u srijedu policija.

Tijelo 48-godišnjeg muškarca je pronađeno ispred zgrade u kojoj je stanovao u gradu Daegu. Nešto ranije on je poslao pisma svojim bližnjim izrazivši u njima koliko je očajan zbog pada finansijskih tržišta i gubitka koji je pogodio njegove klijente, precizirao je jedan policijski glasnogovornik.

Čovjek se "očigledno ubio", dodao je. Videonadzor je registrirao njegov izlazak iz lifta kojim se spustio s 18. sprata, malo prije nego što je njegovo tijelo pronađeno na tlu.

Od prošle sedmice je zabilježen pad na berzama u Aziji, Evropi i SAD-u zbog straha za američku ekonomiju i dužničku krizu u Evropi.

Južna Koreja ima najvišu stopu samoubistava među zemljama članicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), sa 31 samoubistvom na 100.000 stanovnika. Slijedi je Japan čija stopa samoubistava iznosi 25 na 100.000 stanovnika.