{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skandal u Švedskoj: Djeca u elitnoj školi mučena vrelom peglom

31.8.2013. u 09:21
72
35
Skandal u Švedskoj: Djeca u elitnoj školi mučena vrelom peglom
72
Skandal u Švedskoj: Djeca u elitnoj školi mučena vrelom peglom
Učenici ispred elitne škole u Švedskoj
Veliki skandal potresa Švedsku. Elitni internat Lundsbergs zatvoren je nakon što je otkriveno da su učenici tokom obreda inicijacije mučeni vrelom peglom i prisiljavani na oralni seks.
Devet učenika osumnjičeno je da su dvojicu dječaka, u dobi od 14 i 15 godina, mučili vrućim peglama i pritome im nanijeli teške povrede, odnosno opekotine. Nakon tog događaja, Švedski školski inspektorat zatvorio je elitnu školu i vrši se istraga zbog sumnji da je još mnogo djece mučeno tokom obreda inciijacije.

Inače, škola Lundsbergs je jedna od najelitnijih i pohađaju je djeca brojnih političara, a u tu školu išao je i švedski princ Carl Phillipe. Međutim, školu ne prati baš tako dobar glas. Prošle godine u maju švedsku je potresao sličan skandal kada je nekoliko učenika ove škole istupilo u javnost s pričom kako su bili prisiljeni na oralni seks te da jedu gnojivo, a prijavljen je i slučaj da su jednom učeniku spaljene bradavice električnom hvatalicom muha.

Posljednje zatvaranje internata moglo bi zaista biti pogubno za tu elitnu školu, u koju ide 200 djece, od kojih su 60 posto dječaci.

"Zaista je žalosno što su se desili ovako ozbiljni incidenti, nedugo nakon što su se učenici vratili u školske klupe. Očito da mjere koje smo ranije poduzimali nisu imale nikakvog efekta", kazala je Ann-Marie Begler, direktorica švedskog školskog inspektorata.

Kako je istaknuto, moglo bi se desiti da škola bude zatvorena i do šest mjeseci. Učenici koji su osumnjičeni za zlostavljanje dječaka izbačeni su iz škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: