Italija
0

Sječom drveća u borbu protiv prostitucije

FENA
Prostitucija je veliki problem u talijanskoj regiji Abruzzo. Kako bi prostitutke maknuli s ceste, vlasti su odlučile posjeći stabla.

Odluka vlasti u centralnoj Italiji naljutila je ekološke organizacije. Bonfica del Tronto cesta, koja se nalazi uz rijeku Tronto, raj je za seksualnu trgovinu, a policija je ne može suzbiti desetljećima. Godinama su pokušavali na različite načine. Instalirali su kamere, 24-satno patrolirali i provodili racije, čak su i gradonačelnici okolnih gradova uveli kazne za klijente prostitutaka. Ali ništa nije urodilo plodom.

Zato je Angelo Di Paolo, regionalni vladin upravitelj, najavio drastične mjere, piše Guardian. S provincijskim i općinskim predstavnicima odlučili su posjeći svu vegetaciju oko rijeke Tronto.

Tri ekološke grupe u svom saopćenju tvrde da će na taj način posjeći 28 hektara šume važne za lokalni ekosistem, a jedina krivnja "drveća je da nude sklonište za seksualne odnose".

Prema posljednjim podacima, na toj cesti svoje usluge pruža oko 600 prostitutki. Većina ih je iz Nigerije, ali i Rumunije, Brazila, Albanije i Kine.