Konstantna podrška
179

Širom Rusije osvanuli natpisi o Srbima i Kosovu, iscrtani sporni grafiti zbog kojih se svađaju u Srbiji

N. V.
(Foto: RT Balkans)
Moskva (Foto: RT Balkans)
Russia Today Balkans prenosi da su širom Rusije osvanuli grafiti povezani sa Srbima. Na njima piše da su Rusi i Srbi zauvijek braća te "Kad se vojska na Kosovo vrati", što je grafit koji je nedavno ispisan i po cijeloj Srbiji.

Zgrada jedne od glavnih ruskih medijskih kuća "Rasija Sevodnja" i nekoliko drugih u centru Moskve obasjana je reklamom na kojoj su zastave dvaju zemalja s natpisom "Rusi i Srbi braća zauvek".

Isto je na oba jezika osvanulo i na velikoj zgradi knjižare "Dom knjiga" u glavnom gradu te države.

Primijećeni su i grafiti na kojima piše "Kad se vojska na Kosovo vrati", a riječ je o grafitima koji su trenutno predmet rasprave u Srbiji. Nakon što je jedan takav grafit iscrtan u Beogradu, aktivisti su ga ubrzo prekrečili. Međutim, kao reakcija na to, isti grafiti su urađeni po cijeloj Srbiji.

Sada su se oni pojavili i u Rusiji, osim glavnog grada iscrtani su i u Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu, Saratovu, Tjumenu i Orelu, prenio je RT Balkan.

Slične akcije ruske podrške Srbima su rađene i početkom ove godine na dan proglašenja nezavisnosti Kosova. Tada je u Moskvi ispred ambasade Srbije organizovan protest, a prisutni su nosili plakate na kojima je pisalo "NATO je ubica slovenskog sveta", "Kosovo je Srbija" i "Rusi i Srbi su braća zauvek".