{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Široka policijska operacija protiv neonacističkih pokreta

F
17.9.2007. u 14:15
0
0
Široka policijska operacija protiv neonacističkih pokreta
0
Široka policijska operacija protiv neonacističkih pokreta
Talijanska policija provela je u ponedjeljak operaciju uhićenja i pretresa osoba i organizacija koje su propagirale nacizam i rasnu diskriminaciju. Operacija protiv neonacističkih pokreta provedena je prije svega u gradu Vareseu, ali i u ostalim gradovima Italije.
-Policije je provela pretrese protiv Nacionalsocijalističke stranke radnika (PNSL), koja je nadahnuta nacizmom. Taj pokret je "regrutirao osobe koje su propagirale rasnu, etničku i vjersku diskriminaciju", izjavio je Fabio Mondora, dužnosnik specijalne policije u Vareseu.

Na osnovu naloga tužiteljstva u tom gradu na sjeveru Italije provedeni su pretresi na 47 mjesta, odnosno u stanovima i na mjestima okupljanja neonacista. Policija naglašava kako je istraga trajala godinu dana i otkrila je pokušaje "ozakonjivanja" pokreta "nadahnutog načelima nacionalsocijalizma i poticanjem ideje o rasnoj superiornosti".

Neonacistički pokreti, utemeljitelji stranke PNSL, prijavljivali su svoje liste kandidata na izborima održanima na više razina tijekom 2006. i 2007. u Vareseu, Comu, Leccu i Milanu. Pretresi koje je provelo oko 150 policajaca, osim u Vareseu, izvršeni su i u Milanu, Rimu, Rietiu, Novari, Vercelliju i Piacenzi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: