Nakon napada
93

Sirijci na ulicama Damaska upriličili "slavlje iz prkosa"

Klix.ba
Sirijski režim je osudio "barbarsku i okrutnu agresiju Zapada" nakon raketnih udara koje su na sirijske vojne ciljeve izvele Sjedinjene Američke Države i saveznice Velika Britanija i Francuska, a narod je izašao na ulice glavnog grada Damaska.

Dižući glas protiv napada Sirijci su preplavili ulice sa zastavama, trubeći u automobilima, plešući iz prkosa i pružajući podršku aktuelnoj vlasti na čelu sa Bašarom al-Asadom. Najviše ih se danas okupilo na trgu Umayyad.

Foto: AFP
Foto: AFP

Amerikanci i njihovi saveznici napade su nazvali savršeno obavljenim poslom istakavši kako su ciljevi bili mjesta na kojima se proizvodi hemijsko naoružanje. Sirijci, na drugoj strani, poručuju kako su njihovi vojni gubici bili skoro pa zanemarivi i ovim svojevrsnim "slavljem iz prkosa" žele pokazati da predsjednik ima njihovu podršku.

"Ne bojimo se američkih raketa, ponizili smo njihove rakete, na ulicama smo, trgovima, nismo, kao što neki kažu, u skloništima. Novac Zaljeva nestao je u 50 minuta", poručio je jedan stanovnik Damaska.
Foto: AFP
Foto: AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da su SAD, Velika Britanija i Francuska prekršile međunarodne norme.

Foto: AFP
Foto: AFP