|

Sirijac kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć premijera Španije

Sirijac kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć premijera Španije
40
Klix.ba
19.12.2015. u 08:38
65
komentara
40

dijeljenja
Sirijac kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć premijera Španije
Osama Abdul Mohsen iz Sirije, kojem je mađarska novinarka u seprembru podmetnula nogu dok je bježao pred policijom, i koji sada živi u Španiji, poslao je pismo španskom premijeru Marianu Rajoyu.
Osama Abdul Mohsen i pismu traži da mu premijer pomogne prebaciti iz Turske njegovu suprugu i dvoje djece jer im španska ambasada u Ankari nije odobrila ulazak u zemlju, a njemu se ne javlja na telefonske pozive.

Premda je zahvalio što mu je dopušten boravak u Getafeu, južnom predgrađu Madrida, zajedno s dvojicom sinova, ističe da se ambasada Španije u glavnom gradu Turske loše odnosi prema njemu, odnosno ne odgovara mu na pozive i pisma.

"Moj sin Zaid plače svake noći jer želi vidjeti majku koju nije vidio dvije godine. Molim vas i preklinjem kao ljudsko biće da naložite izdavanje vize mojoj porodici kako bi smo blagdane mogli provesti zajedno“, piše u pismu španskom premijeru kojeg u nedjelju čekaju parlamentarni izbori.

Osama Abdul Mohsen, koji je bio nogometni trener u Siriji prije rata, došao je u Španiju 17. septembra kako bi počeo novi život radeći u Nacionalom centru za obuku trenera smještenom u Getafeu. U Madrid je doputovao iz Minhena zajedno sa sedmogodišnjim sinom Zaidom i 18-godišnjim sinom Mohammadom.

Mohsen je 8. septembra, sa Zaidom u naručju, bježao pred kordonom mađarske policije na granici sa Srbijom kada ga je mađarska novinarka Petra László saplela nogom nakon čega je pao. Sniman je obišao svijet, a novinarka dobila otkaz.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...