|

Sirija: U jučerašnjim sukobima 106 mrtvih

Sirija: U jučerašnjim sukobima 106 mrtvih
0
A
Anadolija
29.1.2013. u 10:07
9
komentara
0

dijeljenja
Sirija: U jučerašnjim sukobima 106 mrtvih
U jučerašnjim operacijama snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada protiv opozicije, život je izgubilo 106 osoba.
Najviše stradalih osoba je u Damasku i okolini 26, zatim 20 osoba je stradalo u Idlibu, Halepu 15, Homsu 13, Hami devet, Deri sedam te u Deyru'z zori pet i Lazkiyi jedna osoba, saopćila je Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava sa sjedištem u Londonu(SNHR).

Sirijsko revolucionarno vijeće (SRGC) saopćilo je da je u blizini vojne zračne baze Neyrab u Halepu došlo do sukoba režimske vojske i opozicije te da je 20 režimskih vojnika prešlo na stranu opozicije.

Vijeće je također saopćilo da su sukobi trajali u većini sirijskih grdaova i da je usljed bombardovanja uništeno na desetine kuća.

U Yermuku, u blizini Damaska, gdje pretežno živi palestinsko stanovništvo, u zračnim napadima uništen je veliki broj kuća, a ima i ranjenih, saopćilo je vijeće.

Prema informacijama sirijske agencije SANA, u sukobima su neutralizirane desetine oružanih grupa i uništena velika količina oružja.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...