{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sirija: Crveni polumjesec ušao u Baba Amr

S
7.3.2012. u 16:43
0
1
Sirija: Crveni polumjesec ušao u Baba Amr
0
Sirija: Crveni polumjesec ušao u Baba Amr
Sirijski Crveni polumjesec ušao je danas u razoreni okrug Baba Amr u sirijskom gradu Homsu, saopštio je Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK).
U humanitarnoj ekipi nalazi se i šef humanitarnih operacija UN Valeri Amos, koja je nedavno doputovala u Homs. Humanitarni radnici čekali su šest dana na ulazak u ovaj dio grada, ali su im sirijske vlasti to branile uz objašnjenje da postoji opasnost od neeksplodirane municije.

Baba Amr je sedmicama bio izložen snažnom bombardovanju od strane snaga bezbjednosti. U ovom trenutku nije jasno da li je Crvenom križu dozvoljeno da u ovaj dio grada unese hranu i lijekove, prenio je BBC.

Baronica Amos ranije je apelovala da sirijske vlasti dozvole pristup gradovima u kojima su se snage bezbjednosti sukobile sa protivnicima predsjednika Bašaru al Asada.

Ona je doputovala u Homs sa timom Crvenog krsta i sutra bi trebalo da se sastane sa šefom sirijskog Crvenog polumjeseca Abdulrahmanom Atarom.

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualim rekao joj je da će vlasti sarađivati sa njenim timom i da pokušavaju da pomognu civilima, prenijela je sirijska državna agencija Sana.

Prema podacima UN, više od 7.500 ljudi poginulo u nasilju u Siriji u posljednjih 12 mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: