Okrutni Kinez
0

Sina vezao lancima za banderu i izložio na aukciju

Sarajevo-x.com
Zlostavljanje djece u Kini je svakodnevna pojava, no okrutnost roditelja poprima sve veće razmjere. Posljednji slučaj koji se desio u Wuhanu, u centralnoj Kini, je zaista zastrašujući. Naime, otac je za banderu vezao svog osmogodišnjeg sina, te pokrenuo aukciju. Otac je omogućio strancima da se klade i ulažu novac te obećao sina prodati onome ko najviše ponudi.

Otac Yong Tsui pored bandere gdje je vezao prestrašenog osmogodišnjeg dječaka postavio je i mali stol gdje je ostavio i informacije o imenu dječaka, godištu i njegovim sposobnostima obavljanja teških poslova.

I možda bi okrutni otac i prodao svog sina jednom od kupaca, koji su se između ostalog raspitivali da li dječak puno jede, da bijesni prolaznici nisu napali Tsuia tražeći od njega da prekine aukciju.

Nakon napada prolaznika umiješala se i policija koja je preuzela dječaka. Navodno, majka osmogodšnjaka je preminula prije tri godine, a otac više nije imao sredstava da izdržava sina.

"On nema ni posao niti kuću, ali ni novca. Kazao je kako ga nije interesovao novac već je želio sinu obezbijediti dobar dom", saopšteno je kasnije iz policije.

Navodno, Yong Tsui je kazao kako je čuo za slučaj dvogodišnjeg Cheng Jindgana koji je također bio vezan lancima za bandere, te kako je zahvaljujući javnosti kasnije dobio normalan dom. Nadao se da će i on na taj način obezbijediti svom sinu siguran krov nad glavom, objavio je Daily Mail.

Zlostavljanje djece i prisiljavanje na težak rad je veoma česta pojava u Kini. Jaz između bogatih i siromašnih je ogroman, a veoma su česte i otmice djece.