Svijet
0

Sin Stojana Župljanina tvrdi da ga ne poziva na predaju, ali postoji alternativa

FENA
Sin haškog optuženika Stojana Župljanina, Mladen, i dalje izričito tvrdi da svog oca nije i nikada neće pozvati na predaju, ali mu je indirektno poručio šta može da uradi.

„Ja nikad nisam rekao da se on preda ni da se ne preda. Ali želim da objasnim jednu stvar, a to je da uvijek postoji alternativa da se pomogne i Srbiji i srpskom narodu i RS-u: Neka uzme pištolj i neka se ubije“, rekao je Mladen Župljanin u izjavi za banjalučku Alternativnu televiziju.

Župljaninov sin navodi da nikada u životu nije svog oca pozvao da se preda ni da se ne preda, te da je odluka isključivo na Stojanu Župljaninu.

On je pojasnio da u pismu upućenom ocu, a koje su prenijeli srbijanski mediji stoji da je porodica već duže vrijeme pod velikim pritiskom, da ne mogu normalno da žive, niti da se zaposle, te da su se na javni istup odlučili, zbog kako je rekao, stalnih pritisaka na porodicu.

Mladen Župljanin vjeruje da pritisci kojim je porodica izložena ovim neće prestati, te da njegov otac mora znati da porodica trpi jako puno i da će vjerovatno tako biti do daljnjeg.

Kaže i da porodica nema nikakvih saznanja gdje bi Stojan Župljanin mogao biti.