Svijet
1

Sin ruskog milijardera tokom apstinencijske krize zadavio vlastitu majku

Klix.ba
Yegor i njegova majka Anastasia (Foto: Facebook)
Yegor i njegova majka Anastasia (Foto: Facebook)
Sin ruskog milijardera Igora Sosina zadavio je vlastitu majku u hotelskoj sobi u gradu Kazanju. Pretpostavlja se da je uzrok takvog ponašanja apstinencijska kriza kroz koju je prolazio devetnaestogodišnjak koji se navodno liječio od ovisnosti o drogama.

Kako prenosi ruski mediji, Yegor Sosin je već duže vrijeme ovisan o psihoaktivnim supstancama i alkoholu, a ubistvo se dogodilo tokom seminara o odvikavanju od droga, na koji ga je odvela njegova majka Anastasia Sosina-Nowikowa.

"Hodao je kroz hodnike hotela sa zbunjenim pogledom i krvavom odjećom. Bilo je strašno, izgledao je poput 'zombija", izjavio je jedan od gostiju hotela Korston hotela u Kazanju.

Devetnaestogodišnji Yegor već nekoliko godina bio je ovisan o drogama i alkoholu (Foto: Facebook)
Devetnaestogodišnji Yegor već nekoliko godina bio je ovisan o drogama i alkoholu (Foto: Facebook)

Gosti hotela su potom nazvali policiju, koja je pronašla pretučeno tijelo nesretne žene sa telefonskim kablom oko vrata.

Ruska policija javlja da je mladi Sosin tokom saslušanja izjavio kako je iznenada počeo doživljavati halucinacije, te kako nije bio svjestan šta radi.

Njegov otac Igor Sosin poznati je ruski privrednik, vlasnik lanca robnih kuća, a također je suvlasnik lanca prodaje građevinskog materijala i opreme OBI.