{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silovanje 15-godišnje djevojčice u brazilskom zatvoru šokiralo javnost

S
24.11.2007. u 13:14
0
0
Silovanje 15-godišnje djevojčice u brazilskom zatvoru šokiralo javnost
0
Silovanje 15-godišnje djevojčice u brazilskom zatvoru šokiralo javnost
Stravičan slučaj hapšenja 15-godišnje Brazilke, koju je policija smjestila u ćeliju sa 20 muškaraca gdje je svakodnevno bila silovana, zapanjio je brazilsku javnost. Tinejdžerka, čije ime nije otkriveno javnosti, uhapšena je 21. oktobra u brazilskoj pokrajini Para zbog sumnje da je počinila krađu.
Nakon hapšenja policija ju je zatvorila u ćeliju sa još dvadeset muškaraca koji su je svakodnevno silovali i prisiljavali na seks kako bi dobila hranu. Broj muškaraca u ćeliji je varirao od 20 do 34 dok je djevojčica bila zatvorena s njima.

Stravična silovanja dešavala su se sve dok mediji nisu dobili anonimnu dojavu o slučaju nesretne djevojčice. Javnost u Brazilu je šokirana, pogotovo jer se nedavno, također u Pari, desio slučaj zatvaranja 23-godišnje žene sa još 70 muškaraca u zatvoru.

Miere Cohen iz Centra za brigu o djeci i adolescente izjavila je kako niko zapravo ne zna zašto je djevojčica bila uhapšena. “Policajci su je sumnjičili za pljačku, ali nam nissu mogli reći tačno o kojoj se pljački radi.”, izjavila je Cohen.

Advokat djevojčice izjavio je kako policija tvrdi da nisu znali kako se radi o maloljetnoj tinejdžerki, što, kako tvrde vlasti, nikako nije opravdanje za zatvaranje žene u istu ćeliju s muškarcima.

Djevojčica potiče iz siromašne porodice, jako je uplašena i rastresena, ali uspjela je prepoznati policajce koji su je zatvorili i muškarce koji su bili s njom u ćeliji i spremna je govoriti o onom što se desilo. Guvernerka brazilske države Para obećala je da će krivci za ovaj slučaj biti strogo kažnjeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: