{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sigurnosni cepelin" nad Atenom

N
NINA
18.7.2004. u 17:03
0
0
"Sigurnosni cepelin" nad Atenom
0
"Sigurnosni cepelin" nad Atenom
Cepelin s obilježjima Olimpijskih igara 2004, opremljen senzorima najnovije generacije i kamerama visoke rezolucije, od ponedjeljka započinje misiju nad Atenom, u okviru akcije koju grad domaćin poduzima u cilju podizanja opće sigurnosti i povećanja mjera sigurnosti na 28. ljetnim Igrama.
Letjelica duga 59 metara će svakoga dana po dvadeset sati nadlijetati Atinu, a njezine kamere budno će pratiti i bilježiti sva važna zbivanja na gradskim trgovima, bulevarima i ulicama, kako bi se dobila precizna i potpuna slika stanja.

Sve snimke će automatski i sinkrono, posredstvom direktne elektronske linije, biti dostavljeni u Centar kontrole.

Centar će, također, obrađivati informacije vezane uz sadržaj "poruka" i slike koje će svakodnevno slati 1.250 kamera, koje su, na visini od 12 metara, već postavljene širom petmilionske Atene.

Cepelin će letjeti na visini od 1.500 metara, a bit će "navođen" informacijama koje će stizati od nadležnih službi sigurnosti.

Letjelice slične konstrukcije i namjene korištene su i u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu 1994., Olimpijade u Atlanti i Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: