{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sharon ponovo operisan

F
6.1.2006. u 15:49
0
0
Sharon ponovo operisan
0
Sharon ponovo operisan
Izraelski premijer Ariel Sharon hitno je danas prebačen u operacionu salu pošto je pregled skenerom pokazao da se njegovo stanje pogoršava uslijed ponovnog moždanog krvarenja, javile su svjetske agencije
O pogoršanju zdravstenog stanja izraelskog premijera koji je od četvrtka u vještačkoj komi, javnost je danas obavijestio profesor Shlomo Mor-Yosef, direktor jerusalemske bolnice "Hasada", u koju je Sharon smješten zbog teškog moždanog krvarenja.

"Tokom pregleda ustanovili smo rast interkranijalog pritiska, poremećaje u krvnom pritisku kao i zonu krvarenja", rekao je on novinarima.

Sharon je već imao dvije operacije poslije kojih su ljekari rekli da im je pošlo za rukom da zaustave krvarenje i naveli da je njegovo stanje "stabilno".

Medicinski i izvori bliski Sharonu ukazali su na to da mu je moždani udar nanio velika oštećenja.

Feliks Ulmanski, hirurg koji je operisao Sharona, rekao je da u ovom tenutku premijer još uvijek nije u fazi koja bi se mogla okvalifikovati kao "ireverzibilna".

"Ozbiljno je, ali ne mogu reći da je nepopravljivo. Stanje je ozbiljno i treba sačekati neko vrijeme kako bi se vidjelo kako pacijent napreduje", rekao je Ulmanski, dok je njegov kolega u bolnici "Hadasa" izjavio za dnevnik "Haaretz" da su oštećenja na mozgu Sharona "velika i neporavljiva".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: