|

Sharon ima upalu pluća

Sharon ima upalu pluća
0
F
FENA
15.8.2006. u 16:50
0
komentara
0

dijeljenja
Sharon ima upalu pluća
Bivši izraelski premijer Ariel Sharon koji se nalazi u komi od januara sada ima upalu pluća, navodi se u saopćenju koje je u utorak objavila bolnica Tel Hashomer u Tel-Avivu u kojoj se on liječi.
"Pneumonija se liječi jakom dozom antibiotika. Nema promjena u funkciji mozga i nisu značajnije ugrožene vitalne funkcije", navodi se u saopćenju.

Dan nakon što je bolnica saopćila da je došlo do ponovnog pogoršanja Sharonovog zdravlja, dnevni list Yediot Aharonot je objavio da su mu odbrojani dani.

U ponedjeljak je bolnica specijalizirana za liječenje teških komatoznih stanja saopćila da je došlo do novog pogoršanja zdravstveniog stanja bivšeg premijera.

"Osim pogoršanog stanja mozga koje je utvrđeno magnetnom rezonansom, u toku 24 sata primijećeno je dramatično smanjivanje produkcije urina i pojavila se upala oba plućna krila", saopćila je bolnica.

Zdravstveno stanje 78-godišnjeg Sharona se prvi put pogoršalo polovinom jula. On je 26. jula prebačen na odjel za intenzivnu njegu u bolnici Tel Hashomer.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.