{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Sestre blizanke zajednički se bore protiv leukemije

S
Sarajevo-x.com
21.1.2010. u 20:45
0
6
Sestre blizanke zajednički se bore protiv leukemije
0
Sestre blizanke zajednički se bore protiv leukemije
Megan i Gracie Garwood
Emma i Mark Garwood iz Velike Britanije osjetili su šta znači pakao na zemlji, nakon što su saznali da njihove jednojajčane blizankinje Megan i Gracie imaju akutnu leukemiju. Kad im je dijagnosticiran rak imale su četiri godine.
Sve je počelo prošle godine nako što je Megan rekla da se ne osjeća dobro. Nije ni izgledala dobro tako da su odlučili da je odvedu u bolnicu, misleći da je u pitanju gripa. Umjesto gripe doktori su im rekli da Megan boluje od leukemije.

Nekoliko dana nakon toga Gracie se osjećala loše, tako da su i nju odveli doktoru. Njihova najgora noćna mora se obistinila. Gracie je imala isti problem kao i njena sestra.

"Pomisao da imate dvije kćerke i da se obje liječe od raka pravi je pakao. Trebalo mi je vremena da naučim da pričam o tome, a da se ne uznemirim. Naša treća kćerka dvogodišnja Martha velika nam je podrška u ovim teškim vremenima", rekla je Emma za Daily Mail.

Gracie je počela hemoterapiju sedam dana nakon svoje sestre, ali kako je terapija odmicala bilo je jasno da ni jedna djevojčica ne reaguje na lijekove kako je očekivano. Mnogo toga se moralo promjeniti u načinu liječenja djevojčica, a sve u svrhu njihovog ozdravljenja.

Blizankinjama je tek u novembru dozvoljeno da idu kući. Njihovi roditelji su kupili malu kolibu u Cambridgeu blizu bolnice.

Megan i Gracie čeka nova dvogodišnja terapija i sedmične posjete bolnici. Nekad im je bio pakao ući u bolnicu, a danas im je to način života.

Djevojčice se već šest mjeseci bore s akutnom leukemijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: