Krvnik iz Pennsylvanije
0

Serijski ubica iz SAD-a nakon osude na dvije doživotne robije priznao još šest ubistava

A. B.
Edward Surratt, Foto: BCT
Edward Surratt, Foto: BCT
Edward Surratt (79) iz savezne američke države Pennsylvania, u zatvoru je od kraja 1970-ih godina, ali je tek nakon osude na dvije doživotne kazne za ranije počinjene zločine priznao još šest ubistava.

Ovaj serijski ubica je tih šest ubistava počinio nešto prije nego je zatvoren, a iako su vlasti i članovi porodice ubijenih decenijama znali ko je odgovoran za stradanja njihovih najbližih, optuženi čak ni nakon 40 godina nije htio priznati.

On je ubistva šest osoba iz Pennsylvanije priznao u jednom od intervjua u martu ove godine i to je dovelo do kraja istrage o četiri neriješena ubistva u državi. On je inače dobio dvije doživotne kazne za ubistva počinjena ranije.

"Istražitelji pennsylvanijske policije nikad nisu prestali tražiti pravdu za žrtve ovih strašnih zločina i njihove porodice. Nadamo se da će ova priznanja porodicama žrtava pomoći da dobiju bar nekakav zaključak", naveli su okružni tužitelji.

Policija je komentarisala kako o ovim ubistvima sa Surrattom razgovaraju od 2018. godine. Žrtve su bile ubijene u svojim kućama ili otete i ubijene sačmaricom. Surratt je u zatvoru od 1978., osuđen je za jedno ubistvo i nekoliko slučajeva silovanja, a 2007. je priznao još šest ubistava pored ovih šest o kojima je šutio 40 godina. Sumnja se da je počinio još najmanje desetak ubistava u Ohiju, Pennsylvaniji i Južnoj Kaliforniji, piše The Beaver County Times.