{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seksualno zlostavljanje djevojčica u New Delhiju sve učestalije

17.10.2015. u 18:41
0
49
Seksualno zlostavljanje djevojčica u New Delhiju sve učestalije
0
Seksualno zlostavljanje djevojčica u New Delhiju sve učestalije
Foto: AFP
Najnovije vijesti o silovanju djevojčica u indijskoj prijestolnici izazvale su val ogorčenja, nakon što su dvije djevojčice silovane. Pritisci i kritike na gradske vlasti u New Delhiju su sve izraženije.
Arvind Kejriwal, jedan od zabrinutih građana je optužio vlasti u New Delhiju da ne čine dovoljno da zaštite djevočice od seksualnog zlostavljanja. Najnovije vijesti govore o silovanju jedne četverogodišnje djevojčice i jedne djevojčice od dvije i po godine, koju su silovala dvojica muškaraca.

Prije dvije godine Indija je pooštrila svoje zakone o seksualnom zlostavljanju nakon silovanja i ubistva jedne studentice.

"Učestalo silovanje maloljetnica u Indiji je zabrinjavajuće, a policija ne radi dovoljno da zaštiti našu djecu", poručio je Kejriwal i dodao da ukoliko gradske vlasti ne mogu da se izbore s tim da bi ovlasti nad policijom trebali prenijeti na državni nivo.

Silovana djevojčica od dvije i po godine prema policijskom izvještaju je bačena u park u blizini svog doma. Policija još nikoga nije uhapsila a djevojčice su na liječenju.

New Delhi je u 2014. godini imao 2.000 prijavljenih slučajeva silovanja i drugih oblika seksualnog zlostavljanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: