Svijet
0

Šeks: Milanovićevi napadi na HDZ pokazuju njegovu nesigurnost

FENA
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je danas da žestoke kritike koje je na račun Vlade i HDZ-a izrekao novoizabrani predsjednik SDP-a Zoran Milanović samo pokazuju njegovu i nesigurnost SDP-a.

"Vrlo jaki kritički i odbojni naboj koji je Milanović pokazao prema HDZ-u ocrtava njegovu veliku nesigurnost", izjavio je Šeks u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga".

Dodao je da je, kao jedini HDZ-ovac, čestitao Milanoviću na izboru jer ga čeka na parlamentarnim izborima u 4. izbornoj jedinici, gdje bi Milanović trebao nositi SDP-ovu, a Šeks će nositi HDZ-ovu izbornu listu.

"Čestitao sam mu jer mi dolazi na megdan u 4. izbornoj jedinici gdje je SDP na dosadašnjim izborima prolazio kao bos po trnju i nadam se da će tako proći i na ovim izborima. Mislim da će SDP s njim kao predsjednikom u 4. izbornoj jedinici polučiti rezultate da neće ili ade jedva ući u Sabor, jer će pobjedu odnijeti HDZ sa mnom na čelu liste", rekao je Šeks.

Istaknuo je da su SDP-ovci, posebno njihovi predsjednički kandidati, zadnjih tjedana neprekidno napadali HDZ-ovu vlast, nazivali je koruptivnom i tražili smjenu ministara, zbog čega ga, kaže, čudi reakcija SDP-a na izjave iz njegove stranke kako prekidaju "lovostaj na SDP".

"Na HDZ je bio otvoren lov od strane SDP-a. Kada je to prevršilo svaku mjeru, kada smo u HDZ-u rekli dosta, sada ćemo prikazivati stvarne bezbrojne afere u koje su umiješani bivši SDP-ovi ministri i članovi", rekao je Šeks.

Malicioznima i zločestima nazvao je zahtjeve SDP-ovaca za smjenu ministara Božidara Kalmete i Ivice Kirina, prozvavši ih da konstruiranim aferama bez ikakvog temelja i argumenata pokušavaju diskreditirati HDZ-ove dužnosnike.