Svijet
0

Sejdiu i Thaqi primili voditelje ureda Hrvatske, Mađarske i Bugarske

FENA
Kosovski predsjednik i premijer, Fatmir Sejdiu i Hashim Thaqi, primili su u četvrtak voditelje ureda Hrvatske, Mađarske i Bugarske i tom prigodom pozvali zemlje regije da slijede put tih triju zemalja koje su priznale neovisnost Kosova.

"Razdoblje kroz koje prolazi Kosovo slično je onome kroz koje je Hrvatska prolazila prije petnaestak godina", rekao je voditelj hrvatskog ureda u Prištini Davor Vidiš koji je Sejdiuu i Thaqiju predao odluku hrvatske Vlade o priznavanju Kosova.

"Republici Kosovo želimo mir, stabilnost, dobar gospodarski razvoj, dobrosusjedstvo sa svim zemljama regije i bržu integraciju u euroatlantske strukture, izjavio je Vidić nakon odvojenih susreta s najvišim kosovskim dužnosnicima.

Dobru suradnju s novom državom najavili su i voditelj mađarskog ureda u Prištini Zoltan Imec i bugarskog Nikolaj Kolev.

Predsjednik Fatmir Sejdiu zahvalio je zemljama regije koje su priznale Kosovo i rekao da će njegova zemlja biti dobar partner u budućoj suradnji.

Premijer Hashim Thaqi pozvao je zemlje regije da poboljšaju odnose s Kosovom u svim područjima te izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti i Srbija priznati Kosovo.