{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šef mornarice koja je predvodila akciju spašavanja dječaka na Tajlandu: Nada je postala stvarnost

11.7.2018. u 09:35
35
8
Šef mornarice koja je predvodila akciju spašavanja dječaka na Tajlandu: Nada je postala stvarnost
35
Adm Arpakorn Yuukongkaew, šef tajlandske mornarice koja je predvodila akciju spašavanja 12 dječaka i njihovog trenera iz pećine na sjeveru Tajlanda, rekao je za BBC kako je nada postala stvarnost.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Imali smo malo nade da bismo i dalje mogli biti živi, ali morali smo to uraditi, morali smo krenuti naprijed. Malo nade je sve što smo imali i time smo morali raditi", rekao je Arpakorn.

On je tokom akcije spašavanja rekao kako spasioci neće stati dok ne pronađu dječake i njihovog trenera.

Podsjećamo, tim od 12 mladih nogometaša je bio zarobljen u pećini od 23. juna zajedno s trenerom, nakon što je ona poplavljena usljed obilnih padavina zbog čega je došlo do odrona i blokade izlaza. Pronađeni su nakon devet dana, a u pećini su proveli ukupno 17 dana.

U složenoj trodnevnoj operaciji spašena su četiri dječaka u nedjelju, četiri u ponedjeljak, a četiri dječaka i trener u utorak. Svi su znatno izgubili na kilaži, a odmah nakon izvlačenja iz pećine prebačeni su u bolnicu kako bi se oporavili. Srećom, nema slučajeva ozbiljnih infekcija.

"Nismo sigurni je li ovo čudo, nauka ili nešto drugo, ali svi su sada izvučeni iz pećine", napisali su članovi tajlandske mornarice na Facebook stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: