{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šef ETA-e na sastanku s vladinim predstavnicima

F
22.12.2006. u 12:35
0
0
Šef ETA-e na sastanku s vladinim predstavnicima
0
Šef ETA-e na sastanku s vladinim predstavnicima
Šef Baskijske domovine i slobode (ETA) Josu Ternera prisustvovao je prvom sastanku ove baskijske oružane separatističke organizacije i vladinih predstavnika, izvještava u petak dnevni list El Pais.
Ovaj sastanak, "prvi od objave stalnog prekida vatre ETA-e 22. marta, trajao je više od dva sata prošle sedmice", piše ovaj provladin dnevni list ne otkrivajući mjesto održavanja sastanka, prenosi AFP.

Šest osoba je učestvovalo na sastanku, tri predstavnika vlade i tri ETA-e, među kojima se nalazio i historijski lider Josu Urrutokoetxea, poznat po imenu Josu Ternera, precizira list.

Vlada Jose Luisa Rodrigueza Zapatera je dosad odbijala potvrditi ili demantirati održavanje ovog sastanka.

Kako su već objavili neovisni izvori, sastanak je "uglavnom bio posvećen tome da obje strane potvrde kako prekid vatre i dalje ostaje na snazi te da nema više nakane da se ponovo uzme oružje u ruke", piše ovaj list.

Obje delegacije su se dogovorile da se ponovo sastanu tokom sljedećih sedmica u pokušaju pokretanja mirovnog procesa, bez obzira što obje strane odbacuju odgovornost za njihov trenutni zastoj", piše El Pais.

"Pitanje sudbine 500 zatvorenika ETA-e po španjolskim zatvorima nije razmatrano", dodaje ovaj list

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: