Porodica i policija u šoku
0

Sedmogodišnjakinja se ubila gledajući 'Bratz'

Sarajevo-x.com
Jedna sedmogodišnja djevojčica iz okruga East Sussex u Velikoj Britaniji ubila se pomoću pojasa koji je skinula s haljine, prilikom gledanja crtića, dok je njena majka boravila u drugoj sobi, prenosi Daily Mail.

Siana Hannon, porodična miljenica i inače veselo dijete, pronađena je mrtva u svojoj sobi dok je na DVD-u još trajao njen omiljeni crtani film 'Bratz'.

Siana se ugušila nakon što je oko vrata stegnula pojas sa svoje ružičaste haljine, a policija sumnja da je djevojčica htjela izvesti nešto što je ranije već vidjela na televiziji.

Naime, u epizodi crtanog filma 'Bratz' koju je djevojčica gledala nema naznaka nasilja ili samoubistva ali govori o tome kako je jedna od Bratz djevojaka tužna zbog rastave roditelja.

Isto tako roditelji sedmogodišnjakinje su rastavljeni, ali tvrde da je Siana uvijek bila izrazito 'veselo i zaigrano' dijete, te da nije pokazivala nikakve znake tuge ili žaljenja.

Policija i istraživači nesretnog događaja smtraju da je djevojčica to uradila u igri jer djeca tog uzrasta ne mogu shvatiti koncept smrti, tako da je djevojčica vjerovatno mislila da to nije opasno.