Zatvor Plecenze
1

Sedam zatvorenika pobjeglo iz zatvora u Njemačkoj za jednu sedmicu

Klix.ba
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Sedam zatvorenika pobjeglo je iz zatvora u Berlinu za sedmicu, uključujući i spektakularno bjekstvo njih četvero snimljeno nadzornim kamerama, prenosi AFP pozivajući se na berlinske vlasti.

Policija još uvijek traga za pet od sedam odbjeglih zatvorenika u Njemačkoj, u posljednjoj sedmici.

Jedan od dva muškarca koji su pobjegli u ponedjeljak ujutro se na kraju predomislio i isto veče se pojavio u zatvoru Plecenze, rekao je portparol berlinske pravne službe.

Berlinski odbornik zadužen za pravna pitanja rekao je danas da je jedan od četvorice muškaraca koji su pobjegli u četvrtak odlučio da se preda vlastima.

"Jedan od odbjeglih 28. decembra se upravo predao u prisustvu advokata", napisao je na Twitteru odbornik Dirk Behrendt.

Četvorica zatvorenika starih između 28 i 35 godina uspjeli su da pobjegnu tako što su probili ventilacione panele pomoću alatke koju su ukrali iz zatvorske radionice zatvora Plecenze, gdje su radili.

Slučaj je privukao još veću pažnju jer su nadzorne kamere snimile zatvorenike kako bježe dok je osiguranju trebalo više od pola sata da uključi alarm.

Odbjegli zatvorenici služil su kazne za oružanu pljačku, teške tjelesne povrede ili krađe.

Isto veče kada se dogodilo bjekstvo iz zatvora, još jedan zatvorenik, koji je bio u poluzatvorskom režimu, nije se vratio u zatvor Plecenze i od tada se ne zna gdje je.