|

Sedam ubijenih u parku izgrađenom u sklopu borbe protiv nasilja

Sedam ubijenih u parku izgrađenom u sklopu borbe protiv nasilja
0
S
SRNA
25.1.2011. u 11:36
0
komentara
0

dijeljenja
Sedam ubijenih u parku izgrađenom u sklopu borbe protiv nasilja Foto: AP
Nepoznati napadači ubili su sedam osoba u parku, koji je izgrađen u sklopu borbe protiv nasilja u meksičkom gradu Ciudad Juarez.
Portparol kancelarije državnog tužioca za meksičku državu Chihuahua Carlos Gonzalez rekao je da su napadači otvorili vatru u toku fudbalske utakmice u parku u gradskom naselju Madero.

Četiri osobe, među kojima je i 12-godišnja djevojčica, prebačene su u bolnicu u teškom stanju.

Prema Gonzalezovim riječima, istražioci su pronašli 180 čahura raznih vrtsa automatskih pušaka, koje obično koriste narkobande.

Park je otvoren prije četiri mjeseca u sklopu programa "Todos Somos Juarez," ili "Svi smo Juarez" pokrenutog u cilju smanjenja nasilja i poboljšanju života građana Ciudad Juareza.

U odvojenom incidentu u istom gradu jučer su ubijene tri osobe, dva odrasla muškarca i 15-godišnjak, ali Gonzalez je istakao da ne postoje dokazi da su ova dva napada povezana.

Grad Ciudad Juarez nalazi se u neposrednoj blizini granice Meksika i SAD. Ovo je grad u kojem je je najviša stopa nasilja u Meksiku i gdje je tokom protekle godine ubijeno više od 3.000 ljudi u sukobu narkokartela "Sinaloa" i "Juarez" za kontrolu unosnih ruta za šverc droge u SAD.

Od decembra 2006. godine kada je predsjednik Felipe Calderon pokrenuo kampanju protiv narko bandi širom Meksika je poginulo više od 34.600 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.