Svijet
0

Scotland Yard u Španiji istraživao nestanak Madeleine McCann

FENA
Madeleine McCann
Madeleine McCann
Britanski policajci su krajem novembra bili u španskom gradu Barceloni u okviru istrage o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann 2007. godine u Portugalu, saopćio je u ponedjeljak Scotland Yard.

"Tri policajca su bila u Barceloni (na sjeveroistoku Španije) od 23. do 25. novembra u okviru ponovne istrage ovoga slučaja“, rekao je glasnogovornik londonske policije.

Britanska štampa je 2009. godine spominjala mogućnost da je djevojčica odvezena iz Portugala prema Barceloni. Ali glasnogovornik policije nije mogao precizirati da li je odlazak policajaca u Barcelonu povezan s pisanjem štampe.

Madeleine McCann, ili kako je zovu Maddie, nestala je iz sobe u turističkom kompleksu u Praia da Luzu, na jugu Portugala, 3. maja 2007. godine, nekoliko dana prije četvrtog rođendana, dok su njeni roditelji večerali nedaleko od sobe. Ona nije nikada pronađena.

Portugalska policija je završila svoju istragu nakon 14 mjeseci, ali roditeljima djevojčice, Kati i Gerryju McCannu je britanski premijer David Cameron odobrio da Scotland Yard ponovo istraži elemente ovoga slučaja.