{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Schwarzenegger spašava Kaliforniju?

F
21.7.2009. u 14:12
0
3
Schwarzenegger spašava Kaliforniju?
0
Schwarzenegger spašava Kaliforniju?
Foto: AP
Nakon višenedjeljnih pregovora, guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger postigao je preliminarni dogovor s administracijom o načinima da se prevaziđe finansijska kriza u kojoj se ta savezna država našla.
Budžetski deficit Kalifornije iznosi 26 milijardi dolara, a sporazum - koji bi trebalo da odobre tamošnji zakonodavci - predviđa budžetske uštede od oko petnaest milijardi dolara, ali bez povećanja poreza.

Republikanci se bune zbog takvog plana Schwarzeneggerove administracije, koja je u isto vrijeme naglasila da će, uprkos štednji, u obrazovni sistem Kalifornije i dalje investirati sva ranije predviđena sredstva iz budžeta, javio je u utorak BBC.

Budžetski deficit je uticao na kvalitet javnih usluga, a Kalifornija je početkom ovog mjeseca ostala bez novca za izmirivanje redovnih obaveza, kao što je plaćanje mjesečnih računa za osnovno funkcionisanje državne infrastrukure.

Najnaseljenija savezna država u SAD-u najviše štete trpi usljed pada prihoda od poreza, koji su ove godine znatno smanjeni zbog globalne recesije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: