{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Schwartz-Schillinga primili Sanader, Šeks

F
19.5.2006. u 14:55
0
0
Schwartz-Schillinga primili Sanader, Šeks
0
Schwartz-Schillinga primili Sanader, Šeks
Hrvatska potpuno podržava sve promjene u Bosni i Hercegovini koje jamče suverenost, konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata s druga dva naroda, rekao je u petak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader u razgovoru s visokim predstavnikom za BiH Christianom Schwarz-Schillingom, saopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.
Aktualna politička događanja u BiH i na cijelom prostoru jugoistočne Europe, te uključivanje tih zemalja u euroatlantske integracije bile su glavne teme razgovora Sanadera i Schwartz-Schillinga koji je bio u prvom službenom posjetu Zagrebu od preuzimanja dužnosti prije nekoliko mjeseci.

Schwartz-Schilling se sastao i s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom kojega je izvijestio o toku ustavnih reformi u BiH, a razgovaralo se i o ulozi parlamenata i parlamentarnih zastupnika u stvaranju pozitivnog ozračja između dviju država, saopćio je Ured predsjednika Hrvatskog Sabora.

Šeks je izrazio potporu Hrvatske preuređenju ustavnopravnog okvira u BiH koje će dovesti do optimalnog ustroja zemlje za sva tri konstitutivna naroda, utemeljenog na jednakopravnosti i zaštiti njihovih vitalnih interesa. Za sva otvorena pitanja, proizašla iz raspada bivše zajedničke države, kazao je da se moraju rješavati bilateralnim dogovorima.

Euroatlantske integracije zajednički su cilj dviju susjednih zemalja a regionalna saradnja i visoka razina bilateralnih odnosa iznimno su važne, te je važno da BiH primijeni hrvatska iskustva, rekao je visoki predstavnik u razgovoru sa Sanaderom.

Hrvatski premijer je ocijenio da su napori koje je Schwartz-Schilling učinio od preuzimanja dužnosti pokrenuli čitav niz pozitivnih procesa u BiH koji pridonose jačanju bosanskohercegovačkih institucija.

Kao susjedna i prijateljska zemlja Hrvatska želi da BiH što prije provede nužne reforme na putu prema euroatlantskim integracijama pri čemu joj može pomoći svojim iskustvima, rekao je još Sanader.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: