{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Schröder i Chirac za nastavak ratifikacije Evropskog ustava

N
5.6.2005. u 09:40
0
0
Schröder i Chirac za nastavak ratifikacije Evropskog ustava
0
Schröder i Chirac za nastavak ratifikacije Evropskog ustava
Njemački kancelar Gerhard Schröder i francuski predsjednik Jacques Chirac izjasnili su se sinoć na sastanku u Berlinu za nastavak procesa ratifikacije Evropskog ustava u zemljama članicama Evropske unije.
"Dvojica političara zauzela su jedinstven stav da se proces usvajanja Ustava u drugim zemljama mora nastaviti", izjavio je nakon susreta, koji je trajao više od dva sata, glasnogovornik njemačke vlade Bela Anda. Schröder i Chirac su, prema njegovim riječima, jasno ukazali na potrebu da Evropa, koja se sada našla u teškoj situaciji, ne smije biti ostavljena u nevolji. "Ništa nije važnije u sadašnjoj situaciji od izjašnjavanja za Evropu", dodao je Anda govoreći o summitu u Berlinu.

Na zajedničkoj večeri dvojice lidera u sjedištu vlade u Berlinu bilo je riječi i o prijetećoj finansijskoj krizi u EU-u zbog spora o novom reguliranju prihoda i izdataka, naveo je njemački glasnogovornik. Schröder i Chirac će se ponovno sastati 10. juna u Parizu, a pojedinosti njihovog novog susreta sinoć nisu saopštene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: