{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Scheffer dolazi da upozori

F
2.4.2007. u 14:05
0
0
Scheffer dolazi da upozori
0
Scheffer dolazi da upozori
Svrha današnjeg dolaska generalnog sekretara NATO-a Jaapa de Hoopa Scheffera na Kosovo prenošenje je poruke Albancima i Srbima da se uzdrže od bilo kakvog nasilja u situaciji kad pitanje kosovskog statusa dolazi pred Vijeće sigurnosti, pišu prištinski listovi.
"Zeri" ističe da će se Scheffer i članovi Vijeća NATO-a sastati s članovima pregovaračkog tima Albanaca, komandantom KFORA-a i predstavnicima srpske zajednice i podsjeća da je zapadna vojna alijansa podržala Ahtisaarijev prijedlog da Kosovo dobije nagledanu nezavisnost.

Iz NATO-a je, podsjeća list, ranije stiglo i jasno upozorenje da će međunarodne snage odlučno spriječiti sve eventualne pokušaje nasilja na Kosovu, koji bi mogli biti izazvani nezadovoljstvom zbog odluke o njegovom statusu.

Povodom sutrašnje debate o Kosovu u Vijeću sigurnosti, "Koha ditore" je prenio informaciju AFP-a da bi ona mogla trajati "nekoliko nedjelja".

Prenijeto je također da se očekuje da u Vijeću sigurnosti bude prihvaćen prijedlog Rusije da se na Kosovo uputi specijalna misija, koja bi imala zadatak da napravi izvještaj o tamošnjim prilikama.

Svrha tog izvještaja bila bi, navodno, da se nestalne članice Vijeća bolje upoznaju s onim što se stvarno dešava na Kosovu, prenio je Tanjug.

Štampa je danas objavila i izjavu jednog američkog diplomate koji, prema informaciji "Zerija", smatra da velike članice EU moraju da ubijede ostale zemlje iz tog saveza da glasaju za Ahtisaarijev predlog.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: