Peru
0

Savršena kamuflaža: Policajac prerušen u Deda Mraza hapsio dilere

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Peruanska policija je provela specijalnu raciju u gradu, udaljenom 70-ak kilometara od prijestolnice. Glavnu ulogu imao je policajac maskiran u Deda Mraza.

Umjesto širenja božićnog duha, Djedica i njegovi pomagači pomogli su hapšenju dvojice muškaraca koji su kod kuće skladištili kokain i marihuanu za preprodaju.

Policija Perua također je objavila video tajne operacije. U glavnoj ulozi je policajac maskiran u Djeda Mraza koji prvo velikim čekićem razbija ulazna vrata, zatim policajci pregledavaju unutrašnjost zgrade u kojoj su pronašli sumnjive pakete, a na kraju su i uhapšeni glavni osumnjičenici. Imaju 25 i 32 godine.

"Odlučili smo se obući u Deda Mraza kako bi ostali neprimjećeni u ovom opasnom susjedstvu. Naša strategija je upalila. Deda Mraz je uhvatio zlu bandu jelena", rekao je novinarima Walter Palomino, načelnik Odjela nacionalne policije, nakon uspješne akcije.

Policija je zaplijenila nekoliko stotina paketa kokaina i marihuane. Nisu otkrili šta je tačno i koliko zaplijenjeno.

Ovo nije prva takva akcija peruanske policije. Krajem oktobra iskoristili su Noć vještica, maskirali se u likove iz horor filmova i priveli dvojicu pripadnika navodne kriminalne grupe.