Svijet
0

Savjesni provalnik prijavio pokradenog pedofila

Klix.ba
Još uvijek neidentificirani provalnik iz Španije zaslužan je za hapšenje pedofila. Iz jedne kuće je ukrao kameru sa tri trake. Prilikom pregledavanja otkrio je da sadrže snimke muškarca koji seksualno zlostavlja djecu.

Trake je spremio u omotnice i sklonio ispod parkiranog automobila, nakon čega je nazvao policiju i rekao im gdje će pronaći trake. U omotnicama je policija pronašla adresu pedofila i poruku provalnika.

"Imao nesreću da ovi snimci dospiju u moje ruke i osjetio obavezu predati ih, kako bi ste mogli uraditi svoj posao i zatvoriti ovog čovjeka do kraja života", napisao je..

Španska policija je potvrdila kako su prošle sedmice uhapsili muškarca (64) osumnjičenog za zlostavljanje djece, i to upravo onog koji je opljačkan.

Osumnjičeni je nogometni trener i živi sam. Iz policije su potvrdili kako je zajedno sa svojim mladim nogometašima gledao porno filmove, nakon čega ih je zlostavljao. Identificirali su i četiri dječaka koje su bile njegove žrtve, uključujući i jednog 16-godišnjaka za kojeg pretpostavljaju da je zlostavljan šest godina.

Osumnjičeni je prijavio provalu u svoju kuću, ali kada je nabrajao šta mu je sve nestalo, nije spominjao kameru. Policija je u kući pronašla trake sa seskualnim zlostavljanjem dječaka, a naveli su i kako još uvijek tragaju za provalnikom.