{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saudijska Arabija ima kapacitete da odmah primi tri miliona izbjeglica

11.9.2015. u 22:01
4
322
Saudijska Arabija ima kapacitete da odmah primi tri miliona izbjeglica
4
I dok se evropskim zemljama prigovara zbog odnosa spram izbjeglica, Saudijska Arabija posjeduje kapacitete da primi barem tri miliona izbjeglica. Uprkos tome, ova zemlja nije primila nijednu izbjeglicu.
U mjestu Mina, koje se nalazi svega nekoliko kilometara od Meke, nalazi se šatorsko naselje koje može da primi oko tri miliona osoba.

U 100.000 klimatiziranih šatora svake godine se smješta hiljade hadžija, ali nakon završetka vjerskih obreda ovi šatori ostaju potpuno prazni.

Izgradnja ovih šatora, dimenzija 8x8, počela je još 1990-ih, a 1997. su učinjenje prepravke kako bi se spriječili požari. Naselje je podijeljeno u kampove, a svaki kamp ima kuhinju i toalete.

Iako Saudijska Arabija tvrdi da je primila oko 500.000 izbjeglica iz Sirije, organizacije za zaštitu ljudskih prava iz Sirije tvrde da tim osobama nije dozvoljeno da se u Saudijskoj Arabiji registriraju kao izbjeglice. Također, određeni broj Sirijaca u Saudijskoj Arabiji boravi na privremenom radu, a tamo su otišli i prije rata u Siriji.

U međuvremenu, Saudijska Arabija se ponudila da izgradi 200 džamija za izbjeglice koje su se smjestile u Njemačkoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: