Svijet
0

Saudijska Arabija: Dijelovi ljudskog tijela ispali iz aviona

SRNA
Policija u Saudijskoj Arabiji saopštila je da su u gradu Džeda iz aviona ispali dijelovi ljudskih tijela, a prema prvim procjenama riječ je ilegalnim imigrantima koji su se krili u stajnom trapu aviona.

Policiju je pozvao jedan od očevidaca koji je vidio da su jutros oko 2:30 sati po lokalnom vremenu u kvartu Mošrefa pali dijelovi ljudskog tijela, naveo je u saopštenju portparol policije u Džedi Navaf ben Naser al-Buk.

Prema prvim konstatacijama, policija smatra da je riječ o dijelovima tijela koji su ispali iz stajnog trapa aviona koji je letio iz Irana, a prinudno sletio u Medinu.

Međutim, portparol Uprave civilnog aviosaobraćaja potvrdio je danas da ne postoji povezanost između ova dva incidenta, prenio je AFP.

Zbog slabog nadzora na aerodromima ilegalni imigranti pokušavaju da se sakriju u stajnom trapu aviona.

Većina njih strada od hladnoće tokom putovanja, ali neki i prežive.

Direktor za bezbjednost aerodroma u Bejrutu podnio je ostavku 2010. godine nakon što je poginuo čovjek koji je uspio da se sakrije u avionu iz Saudijske Arabije.

Podsjetimo, najmanje 29 putnika je povrijeđeno danas kada je avion kompanije ''Saudi Arabian Airlines'' s 315 putnika danas prinudno sletio u Medinu.

Jedanaest povrijeđenih je hospitalizirano.

Iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Saudijske Arabije su potvrdili da je prilikom pokušaja slijetanja aviona na aerodrom došlo do kvara na točkovima aviona. Pilot je dva puta neuspješno pokušao izvesti slijetanje, a treći put je sletio uz jak udar o pistu.

Avion je prevozio hodočasnike umre iz iranskog grada Meshdeda u Medinu.

Nakon nesreće svi letovi sa medinskog aerodroma su otkazani, a pokrenuta je opsežna istraga o nesreći.