{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarkozy poklonio Hu Jintaou biografiju De Gaullea

F
23.4.2008. u 11:32
0
0
Sarkozy poklonio Hu Jintaou biografiju De Gaullea
0
Sarkozy poklonio Hu Jintaou biografiju De Gaullea
Foto: AFP
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy zadužio je jednog od svojih emisara koji u srijedu polazi u Peking da preda poklon predsjedniku Hu Jintaou zbog poremećenih francusko-kineskih odnosa, a to je biografija generala De Gaullea koji je osnovao narodnu republiku 1964.
Francuski predsjednik ovo djelo s posvetom poklanja svome kineskom kolegi, precizirao je u srijedu emisar i bivši premijer Jean-Pierre Raffarin za novine Le Parisien-Aujourd'hui (L Parizjen Ožurdvi).

Bivši premijer koji je u posljednjih davdesetak godina često odlazio u Kinu, jedan je od emisara koje je Nicolas Sarkozy zadužio da prenesu poruke kineskim liderima u Pekingu, kako bi se smirile napetosti između dvije zemlje nakon neuspjelog prolaska olimpijskog plamena kroz Pariz.

Raffarin će kineskim liderima ponijeti pismo sadašnjeg predsjednika i i bivšeg predsjednika Jacquesa Chiraca, starog prijatelja Kine.

Osim Raffarina, Sarkozy je poslao i predsjednika Senata Chistiana Ponceleta (Kristijana Ponselea) i Jean-Davida Levittea (Žan-Davida Levita), predsjednikova diplomatskog savjetnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: