Francuska
0

Sarkozy: Ne koristim vezu sa Carlom kako bih skrenuo pažnju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy konačno je javno progovorio o svojoj ljubavnoj vezi sa bivšom manekenkom Carlom Bruni kazavši da je veza izuzetno ozbiljna te da će je uskoro krunisati i vjenčanjem.

"Postoji mogućnost da ćete o vjenčanju biti obaviješteni onda klada sve bude gotovo. Naša veza je definitivno ozbiljna“, kazao je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy kada su ga novinari pitali da li je istina da će se vjenčati sa Carlom već narednog mjeseca, prenosi AP.

Tri mjeseca nakon što se razveo od svoje supruge Cecilije i nakon što je javnosti predstavio svoju novu ljubav Carlu, uslijedile su brojne kritike na njegov račun jer su mnogi tvrdili da će mu tzv. "celebrity ponašanje“ narušiti politički ugled.

Politički analitičari iz Francuske optuživali su ga da nije bio u stanju ispuniti svoja predizborna obećanja o reformi ekonomije jer je, između ostalog, bio previše zauzet rješavanjem svoje ljubavne krize.

No, Sarkozy je u više navrata opovrgnuo tvrdnje da koristi svoju vezu sa Carlom kako bi skrenuo pažnju javnosti sa stvarnih ekonomskih problema u državi.

"Nikada niti jednom mediju nisam naredio da me prate na mojim privatnim putovanjima i da pišu više o mom ljubavnom životu nego o mojim političkim aktivnostima“, naglasio je Sarkozy.