|

Sarkozy mislio da je francuski Alzas u Njemačkoj

Sarkozy mislio da je francuski Alzas u Njemačkoj
0
F
FENA
20.1.2011. u 16:57
0
komentara
0

dijeljenja
Sarkozy mislio da je francuski Alzas u Njemačkoj Nicolas Sarkozy (Foto: AP)
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy napravio je gaf tokom obraćanja skupini farmera u francuskoj graničnoj regiji Alzasu, rekavši da se nalazi "u Njemačkoj".
Sarkozyju se ovo omaklo dok je držao govor u regiji koju je Francuska povratila od Njemačke u Drugom svjetskom ratu. Sarkozy se brzo ispravio, ali je iz publike stiglo nekoliko zvižduka.

Naime, francuski predsjednik je objašnjavao da namjerava zaštititi prihode lokalnih farmera u govoru u gradu Truchtersheimu, 24 kilometra od granice s Njemačkom.

"Mogu prihvatiti izvrtanje pravila o konkurentnosti od Kine ili Indije, ali ne i od Njemačke. Ne kažem to samo zato što sam u Njemačkoj", rekao je francuski predsjednik. Odmah zatim je dodao: "Nalazim se u Alzasu."

Sarkozy je potom podigao ruku i pokušao da situaciju preokrene u šalu, na što su se prisutni prvo nasmijali, ali su potom neki glasno negodovali, prenio je BBC.

Alzas je povijesna i strateški ključna pokrajina u Francuskoj koju su cijelo 19. i 20. stoljeće prisvajali Nijemci.

Najnoviji gaf zasigurno neće pomoći Sarkozyju kojeg od početka prate kritike kako nije "dovoljno Francuz2. Naime, Sarkozy je mađarskog porijekla s djelom grčke krvi s majčine strane, a supruga Carla Bruni je rođena Talijanka.

Videosnimak novog gafa francuskog predsjednika postao je hit na internetu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.