Svijet
0

Sarkozy i Bruni nastavljaju ljubavni odmor u Egiptu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova nova djevojka Carla Bruni uživaju u svom odmoru u Egiptu, a jučer su, prijateljevom jahtom otišli u Sharm el-Sheik gdje namjeravaju provesti još nekoliko dana.
Sarkozyje , pored toga što svakim danom uspije zaintrigirati javnost svojim ljubavnim životom i izletima sa novom djevojkom Carlom Bruni, još jedanput pokrenuo lavinu govorkanja nakon što je koristio privatnu jahtu kontraverznog milijardera i poslovnog čovjeka Vincenta Bollorea.

U istom hotelu, prije nego je Sarkozy sa djevojkom krenuo u Sharm el-Sheik, stigao je i Tony Blair sa porodicom, ali se dvojica državnika nisu sreli.

Prije odlaska u Sharm el-Sheik, najpoznatiji ljubavni par Francuske posjetio je brojne egipatske znamenitosti i uživao u kulturnom sadržaju uvijek pažljivo praćeni brojnim paparacima.

Sarkozy će u nedjelju otputovati u Kairo gdje se namjerava sastati sa egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom, izvijestio je AFP.

Dok je sva medijska pažnja usmjerena na ljubavni život prvog čovjeka Francuske, lideri opozicionih stranaka u zemlji pitaju se šta će tajkun Bollero očekivati zauzvart od predsjednika nakon što mu je ustupio svoju privatnu jahtu i da li će Sarkozy u neispravne svrhe koristiti svoj predsjednički status?