|

Sarah Palin: "Sjeverna Koreja je saveznik SAD-a"

Sarah Palin: "Sjeverna Koreja je saveznik SAD-a"
0
F
FENA
26.11.2010. u 11:45
22
komentara
0

dijeljenja
Sarah Palin: "Sjeverna Koreja je saveznik SAD-a" Sarah Palin (Foto: SkyNews)
Sarah Palin, republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a 2008., koja ovih dana najavljuje predsjedničku kandidaturu za izbore 2012., izjavila je za TV mrežu Fox News da "SAD treba stati uz svog saveznika Sjevernu Koreju", podsjetivši time na velike gafove koji su obilježili njenu prošlu kampanju.
Na pitanje Glena Becka, voditeljske zvijezde na konzervativnom Fox Newsu, kako bi reagirala u situaciji poput one koja se sada razvija u Sjevernoj Koreji, Palin je odgovorila - "očito je da mi moramo stati uz našeg saveznika Sjevernu Koreju", da bi se nakon Beckovog upozorenja ispravila i rekla "Južnu Koreju".

Nakon kampanje 2008., Palin je angažirana kao komentatorica Fox Newsa.

Novi gaf Sarah Palin odmah je izazvao buru u blogosferi, s liberalima koj su istakli da je njen odgovor dokaz neiskustva u vanjskoj politici i konzervativcima koji su je branili, ističući da se radi o grešci koju je odmah ispravila.

Palin još nije reagirala.

Tokom kampanje 2008., Palin je imala niz gafova koji su otkrili da iza njene prostodušne, konzervativne retorike, stoji oskudno znanje i političko neiskustvo.

Kao političarka koja uživa nepodijeljenu podršku konzervativnog pokreta "Tea Party", Palin se vratila u žarište interesa američke javnosti s nedavnim kongresnim izborima, a tu je dinamiku zadržala s objavom nove knjige "Amerika od srca: razmišljanja o porodici, vjeri i zastavi, emitiranjem serije "Aljaska Sarah Palin" na TV kanalu TLC, te nastupom kćeri Bristol Palin u "reality show-u" Ples sa zvijezdama.

Njeno isticanje kandidature za republikansku nominaciju izaziva priličnu nervozu u vrhu Republikanske stranke, jer joj ankete daju
najslabije izglede u ogledu s predsjednikom Barackom Obamom 2012.

Nedavno ispitivanje sveučilišta Quinnipac, dalo joj je najviše izgleda za osvajanje republikanske predsjedničke nominacije, ali i predvidjelo uvjerljivi izborni poraz od Obame, s 48 prema 40 posto glasova.

Na ovosedmični opori komentar Barbare Bush, supruge i majke dvojice bivših predsjednika SAD-a, kako bi bilo najbolje da Palin ostane na Aljasci, Sarah je odgovorila kako misli da se "većina Amerikanaca ne želi pomiriti s time da 'plava krv' nalazi i bira pobjednike, umjesto da dopusti natjecanju da odabere pobjednike".
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...