SAD
0

Sarah Palin odbila prihvatiti odgovornost za poraz McCaina

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Sarah Palin odbila je prihvatiti odgovornost za poraz republikanskog kandidata Johna McCaina u utrci s Barackom Obama na američkim predsjedničkim izborima, te pozvala Amerikance da se ujedine, rekla je ona u izjavi CNN-u u srijedu.

Guvernerka Aljaske odbacila je priče prema kojima je republikanski kandidat izgubio izbore nakon što je nju izabrao za potpredsjednicu, bez obzira na ankete javnoga mnijenja koje su pokazivale veliki hendikep za senatora Arizone.

"Ne vjeruem da je moje ime na republikanskom spisku bilo važnije od ekonomske krize u kojoj se Amerika našla prije dva mjeseca, te da se poraz Johna Mccaina može pripisati meni", rekla je ona u intervjuu za taj kanal.

Ona je ipak dodala kako žali ako je njeno prisustvo na jedan ili drugi način ugrozilo kandidaturu Johna McCaina.

"Mislim da je bio sada na njega red da bude izabran. On je pun hrabrosti, mudrosti, iskustva. S njegovim znanjem koje on oličava, vjerujem da bi bio bolji izbor. Ali to nije bio izbor Amerikanaca ovoga puta", izrazila je ona žaljenje.

Palin (44), majka petero djece, predstavlja oličenje konzervativne žene republikanske stranke, bila je prva žena kandidat za potpredsjednicu. Ona je smatrala da je vrijeme da gleda prema budućnosti.