{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarah Palin i McCainovo političko rasuđivanje

F
3.9.2008. u 11:48
0
6
Sarah Palin i McCainovo političko rasuđivanje
0
Sarah Palin i McCainovo političko rasuđivanje
Foto: Reuters
Sve je više pokazatelja koji navode na zaključak da se John McCain nabrzinu opredijelio za Sarah Palin, te da su uobičajene provjere njenog profesionalnog i privatnog života svedene na minimum, izvještava Indipendent u srijedu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Koliko prošle sedmice, Sarah Palin je bila samo jedno ime na podužem spisku potencijalnih kandidata i John McCain joj je, prema Independentu, poklonio vrlo malo pažnje.

No sve se promijenilo kad su mu savjetnici jasno stavili do znanja da ljudi kojima je bio najnaklonjeniji - Joe Lieberman i Tom Ridge - ne bi bili dobar izbor budući da su zagovonici prava na abortus, što bi, procijenjeno je, izazvalo pravu pobunu konzervativaca unutar Republikanske stranke.

Zbog toga je socijalno konzervativna Sarah Palin počela da djeluje sve privlačnije iako je ozbiljnije uzeta u razmatranje svega četiri ili pet dana prije nego što je njena nominacija objavljena, ističe Independent.

Tokom posljednja 72 sata pokazalo se, međutim, da pikanterije iz njenog profesionalnog i privatnog života prijete da zasene njenu prvobitnu privlačnost konzervativnim biračima, te da dovedu u pitanje i političko rasuđivanje Johna McCaina, navodi Independent.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: