{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanader s Ban Ki-moonom

F
16.10.2007. u 12:31
0
0
Sanader s Ban Ki-moonom
0
Sanader s Ban Ki-moonom
Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u ponedjeljak u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i podtajnikom UN-a za politička pitanja, američkim diplomatom B. Lynn Pascoem, s kojima je razgovarao o presudi "'vukovarskoj trojci", reformi UN-a i drugim pitanjima.
"Današnji dan je bio iznimno uspješan, to temeljim i na odjecima mog govora koje sam čuo u hodnicima UN-a nakon mog govora, ali i razgovorima s predsjednikom ICTY-a Faustom Pocarom, s glavnim tajnikom UN i njegovim pomoćnikom za politička pitanja", rekao je Sanader hrvatskim novinarima u Stalnoj misiji RH pri UN

Sanader se u večernjim satima, po lokalnom vremenu, sastao s predstavnicima hrvatskih iseljeničkih udruga iz New Yorka i okolice.

"Imali smo čitav niz tema, uključujući i ovu našu presudu 'vukovarskoj trojci', i druga pitanja, a kada je riječ o ICTY-u, nama je iznimno važno pitanje izlazna strategija", rekao je Sanader.

Hrvatska je, po njegovim riječima, "zainteresirana da se izlazna strategija drži odluke Vijeća sigurnosti i da Haški sud (ICTY) završi s radom 2008.", plus dvije godine za žalbene postupke, javila je Hina.

Istaknuo je kako je kod pitanja izlazne strategije i izručenja preostalih haških bjegunaca, u razgovorima je inzistirao da se pored ozloglašenih čelnika bosanskih Srba Radovana Karadžića i Ratka Mladića, spominje i čelnik pobunjenih Srba u istočnoj Slavoniji, Goran Hadžić, kao jedan od haških bjegunaca.

Sanader je najavio da će se o izlaznoj strategiji ICTY-a uskoro raspravljati u Vijeću sigurnosti UN, Haškom sudu i Europskoj komisiji, u čemu će Hrvatska biti vrlo aktivna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: