|

Sanader o Pelješkom mostu

Sanader o Pelješkom mostu
0
F
FENA
24.10.2007. u 09:36
0
komentara
0

dijeljenja
Sanader o Pelješkom mostu
Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Ivo Sanader odbacio je u utorak argumentaciju iz BiH da Hrvatska pelješki most ne gradi u svojim teritorijalnim vodama, ističući da Hrvatska ne treba suglasnost za izgradnju tog mosta.
Odbacio je i ocjenu MMF-a da su Hrvatska i Bugarska zemlje kojima najviše prijeti financijska kriza, javila je Hina.

"Odlučno odbacujem bilo kakve argumente iz BiH da ne gradimo u svojim teritorijalnim vodama", rekao je Sanader na večerašnjoj sjednici Središnjeg odbora HDZ-a, na kojoj je iznio programske smjernice za predstojeću izbornu kampanju.

Podsjetio je da je Hrvatska s BiH, kao s prijateljskom susjednom državom, pregovarala o svim spornim točkama, te da je mješovito povjerenstvo utvrdilo sve gabarite, od visine mosta do razmaka između nosivih stupova, kako bi Hrvatska ostvarila pravo da poveže svoj teritorij, a BiH pravo nesmetanog prolaza u neumsku luku.

Podsjetio je i da parafirani sporazum nije dobio zeleno svjetlo na Vijeću ministara BiH jer su mu se usprotivili bošnjački ministri.

"Ali, mi ćemo most graditi i nemamo što tražiti suglasnost na svom teritoriju", naglasio je Sanader.

Dodao je i da pelješki most nije alternativa za autocestu kroz Neum, koju će Hrvatska graditi u suradnji s vlastima BiH.

Odbacivši ocjenu MMF-a da su Hrvatska i Bugarska zemlje kojima najviše prijeti financijska kriza, podsjetio je kako je "isti taj MMF prije samo godinu dana Hrvatskoj dao pohvale i ocjenu da možemo samostalno voditi ekonomsku politiku, bez stand-by aranžmana".

Naglasio je da Vlada RH uredno servisira dug središnje države, te da će proračunski deficit do 2010. svesti na nulu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.