Hrvatska
0

Sanader najavio pojeftinjenje goriva i kruha

FENA
Hrvatski premijer Ivo Sanader najavio je nakon današnje sjednice Povjerenstva za praćenje cijena smanjenje cijena goriva i kruha, a izrazio je i nadu u skoro pojeftinjenje mesa, javila je Hina.

Očekujemo da će, zbog pada cijena goriva na svjetskom tržištu, Ina i drugi distributeri smanjiti svoje cijene, rekao je Sanader dodajući kako će zbog nižih cijena naftnih derivata i uspješne žetve pojeftiniti i kruh.

Predstavnik sindikata Krešimir Sever rekao je kako povjerenstvo jasno poručuje svima da se očekuje snižavanje cijena na svim razinama.

Pitanje cijena komunalija bit će otvoreno na slijedećem sastanku, a već smo danas naznačili kako se očekuje da ne bude nikakvih poskupljenja komunalija u ovoj godini, kazao je Sever.

Sanader je novinare izvijestio da je potpredsjednik Vlade Damir Polančec iznio načela energetske strategije te je najavio da će se idućih tjedana, kada nacrt bude gotov, održati sastanak s koalicijskim partnerima HDZ-a i socijalnim partnerima, a zatim će energetska strategija biti upućena u javnu raspravu.

Nikakve odluke o eventualnoj nuklearnoj elektrani nije bilo niti se, sukladno tome, govorilo o bilo kakvoj lokaciji, poručio je Sanader.

Sanader je ponovio očekivanja hrvatske Vlade da inflacija do kraja godine sa srpanjskih 8,5 posto bude spuštena na 6 do 6,5 posto.