Hrvatksa
0

Sanader mandatar; SDP ne odustaje

FENA
Mandatar za sastav nove hrvatske Vlade, predsjednik HDZ- a Ivo Sanader izjavio je kako je siguran da će i prije ustavnog roka, koji iznosi 30 dana, sastaviti novu vladu.

"Predsjedniku sam večeras prenio tijek pregovora sa HSS-om i HSLS-om, mogućim i, siguran sam, budućim koalicijskim partnerima. U ponedjeljak će se predsjednici svih triju stranaka (HDZ, HSS i HSLS) naći po prvi put službeno, nakon što sam dobio mandat, i odredit ćemo tempo i sadržaj pregovora", rekao je Sanader, javila je Hina.

"Mislim da ćemo je puno prije 30 dana sastaviti. Meni se iznimno sviđa, bez obzira koliko tko imao mandata, pristup HSS-a i HSLS-a u ovim pregovorima", rekao je Sanader, napomenuvši kako predsjednici HSS-a i HSLS, usprkos nekim očekivanjima, nisu u pregovorima o budućoj (Vladinoj) koaliciji željeli inzistirati na foteljama, na milijardama, nego su pregovorima pristupili jako ozbiljno.

Dodao je kako računa na potporu jednog zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) te na predstavnike nacionalnih manjina.

Iako je Sanaderu povjeren mandat, predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio kako ne odustaje od pokušaja sastavljanja vlade lijevog centra.

Kazao je kako je to zadatak od kojeg ne odustaje, te da će svim demokratskim sredstvima, kroz institucije, pokušati sastaviti vladu dok god je to moguće.