|

Sanader: Hrvatska će izgraditi most za Pelješac bez obzira na sve koji se bune

Sanader: Hrvatska će izgraditi most za Pelješac bez obzira na sve koji se bune
0
F
FENA
10.11.2007. u 15:11
0
komentara
0

dijeljenja
Sanader: Hrvatska će izgraditi most za Pelješac bez obzira na sve koji se bune
Premijer Ivo Sanader izjavio je danas na otvaranju područne osnovne škole u Cisti Provo da će Hrvatska bez obzira na sve koji se bune izgraditi most Komarna-Pelješac.
Sve ovo što radimo je i za generacije koje dolaze poslije nas. Sad smo u Cistu Provu brzo došli novom cestom, a dogodine će ova cesta biti gotova do Ploča, kao i dionica od Šestanovca do Ploča, te idemo dalje odmah prema Dubrovniku, kazao je Sanader.

Naša je obveza, rekao je premijer, da napravimo sve ono što generacije ispred nas, koje su živjele u komunističkoj Jugoslaviji, nisu mogle ostvariti, od autocesta do svih drugih infrastrukturnih objekata koje su Hrvatskoj trebali, ali je nažalost Hrvatska bila sustavno zapostavljana u vrijeme komunističke Jugoslavije.

"I zato ovaj naraštaj koji je donio slobodu Hrvatskoj, koji ju danas vodi u EU i NATO i koji ju je doveo u Vijeće sigurnosti UN-a, što je najveći uspjeh hrvatske vanjske politike, sve to mora uraditi", rekao je Sanader.

"U iduće dvije godine hrvatski predstavnik će sjediti za stolom svjetske vlade u Vijeću sigurnosti te će Hrvatska donositi odluke o krizama u svijetu. A samo do prije nekoliko godina", podsjetio je premijer, "Hrvatska je bila tema Vijeća sigurnosti".

Ostaju nam još ulazak u EU i NATO a siguran sam da će se i to vrlo brzo ostvariti, dodao je Sander.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.