Svijet
0

Sanader: HDZ neće dopustiti ponovno dijeljenje Hrvata

FENA
Predsjednik HDZ-a RH-a Ivo Sanader na današnjem je predizbornom skupu rekao da HDZ neće dopustiti ponovno dijeljenje Hrvata.

"Svi hrvatski državljani imaju ista prava jer im to jamči Ustav", rekao je Sanader govoreći o SDP-ovu protivljenju glasovanja hrvatskih državljana koji žive izvan Hrvatske.

Sanader je kazao da su se 1991. hrvatskim braniteljima iz zemlje pridružili mnogi iz BiH i drugih država svijeta, a da su drugi iz inozemstva pomagali obrani slanjem novca i humanitarne pomoći. "Ne razumijem kako su tada bili dobri, a sada ne bi smjeli glasovati", rekao je.

Sanader je rekao da SDP predvode dva čovjeka, od kojih "jednome, kandidatu za premijera, zabranjuju govoriti", a drugi "ne zna što bi, ali zna vrijeđati sve, od Hrvata izvan Hrvatske, preko biskupa do sportaša".

Sanader je ustvrdio da pripadnici Crkve imaju pravo govoriti javno o izborima jer su i oni, kao i drugi građani, isti po Ustavu.

Sanader je ustvrdio da će se pelješki most graditi bez obzira na kritike, zbog potrebe spajanja do sada dvaju razdvojenih dijelova Hrvatske. Taj čin nije protiv BiH, jer nema veze s graničnim pitanjima, rekao je.