Svijet
0

Sanader: Dat ćemo jamstva odbrani generala Gotovine

FENA
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader rekao je danas daćæe Vlada dati potrebna jamstva ukoliko ih zatraži odbrana generala Ante Gotovine kako bi se general pustio na privremenu slobodu iz pritvora Međunarodnog suda u Den Haagu.

Premijer je dodao da će lično podržati taj prijedlog i predložiti da Vlada da to jamstvo kao što je dano i za ostale generale.

"Nije još došlo ništa", nastavio je Sanader i dodao, da je i sam čuo i čitao u medijima da će do kraja jula generalova obrana uputiti tu zamolbu prema Vladi. "Kada dođe mi ćemo vas o tome obavijestiti", rekao je ponovivši da će predložiti Vladi da potrebna jamstva.

Na potpitanje vjeruje li da će general Gotovina biti pušten na privremenu slobodu, Sanader je odgovorio da u politici kategorija "vjerovati ili pretpostavljati ne znači ništa". "Mi ćemo učiniti ono što sam sad rekao a onda je na Sudu da odluči jer mi ne odlučujemo", kratko je odgovorio.

Upitan o pozivu organizatora "Zagreb pride-a" da lično osudi homofobne napade nakon te manifestacije premijer Sanader je odgovorio da čeka da policija podnese izviješće te da će se onda o tome očitovati.